One Crazy Dream

Η ομάδα Οne Crazy Dream δημιουργήθηκε από θεραπευτές με σκοπό την οργάνωση εκδρομών σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τα παιδιά να εμπλακούν σε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον, λειτουργώντας επικουρικά στο σύνολο της εκπαίδευσης τους.

Βασική φιλοσοφία της ομάδας είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με δράσεις που δεν βρίσκονται πολλές φορές άμεσα προσβάσιμες στην καθημερινότητα τους. Η οργάνωση τους διαμορφώνεται πάνω στις ανάγκες του κάθε παιδιού και τον εντοπισμό των δυνατοτήτων του, για συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες.

Οι εκδρομές αυτές πραγματοποιούνται μακριά από το γονικό πλαίσιο και το συνηθισμένο θεραπευτικό. Η άμεση εμπλοκή σε φυσικά ερεθίσματα και φυσικές καταστάσεις, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει το παιδί για να εμπλουτίσει το σύνολο των εμπειριών του μέσα από διάφορες προκλήσεις, έχει σκοπό την προαγωγή κοινωνικών, αισθητηριακών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων, με απρόσμενα και μη συμβατικά ενδεχόμενα, όπου καλούνταν το κάθε παιδί, καθώς και οι θεραπευτές να επιλύσουν.

Σημαντικό κίνητρο είναι ότι το θεραπευτικό πρόγραμμα περιβάλλεται από εκδρομικό χαρακτήρα και δίνει θετική ενίσχυση και χαρά στα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτό.

Σχετικές Υπηρεσίες

Μαθησιακές Ομάδες Παραγωγής Γραπτού Λόγου

Χαρακτήρας της ομάδας: Η ομάδα παραγωγής γραπτού λόγου αποτελείται από…

One Crazy Dream

Η ομάδα Οne Crazy Dream δημιουργήθηκε από θεραπευτές με σκοπό την οργάνωση εκδρομών σε…

Sensory & Messy Play

Το Messy Play είναι ένα παιχνίδι για να λερωνόμαστε. Είναι το…

Ομάδα Κοινωνικοποίησης

Η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι μια πηγαία ανάγκη που έχει ο κάθε άνθρωπος. Είναι…

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία ονομάζεται η επιστήμη η οποία ασχολείται με την πρόληψη, την διάγνωση και την…

Ψυχολογική Υποστήριξη – Συμβουλευτική

H συμβουλευτική ψυχολογία εστιάζει στην στήριξη του ανθρώπου να βοηθήσει τον…